0756 983 227 / 0723 226 814    togetherwecare.ro@gmail.com

Ce m-a învățat pe mine voluntariatul

Together We Care > Fără categorie > Ce m-a învățat pe mine voluntariatul

Ce m-a învățat pe mine voluntariatul

Am să fiu onestă și am să vorbesc de beneficiile voluntariatului strict aplicate în viața mea.Voluntariatul m-a învățat niște lecții importante:

1. M-a făcut să înțeleg că problemele mele nu sunt în centrul universului. Practic m-a făcut să realizez că unii o duc și mai rău – sănătatea copiilor din spitale e tot mai șubredă, eminența morții pentru bătrânii din aziluri, iar siguranța viitorului lipsește cu desăvârșire pentru copiii aflați în centre de plasamente, practic problemele mele erau zero pe lângă cele enumerate mai sus.

2. M-a învățat să mă focusez pe momentul prezent. Bătrânii de aziluri și copiii de la secția de Oncologie au clipele numărate – ei m-au învățat să nu le deplâng soarta, ci împreună să ne bucurăm de orele de vizită, să privesc dincolo de empatie înspre acțiune, înspre ceea ce pot face pentru ei!

3. M-a învățat ca nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a fi fericit. De cele mai multe ori ne ducem la copii cu un tub de plastelină și niște foi de colorat și de fiecare dată mă minunez cum aceste lucruri îi fac atâta de fericiți pe copii, nu mai pomenesc de bulele de săpun ce le-am suflat cu bătrânii – zâmbetele lor a fost tot ceea ce aveam eu nevoie și asta fără să depun prea mult efort și fără să am multe lucruri la îndemână!

4. Ma învățat că orice problemă poate fi rezolvată. De multe ori am întâmpinat tot soiul de probleme când mergeam la copii sau bătrâni: voluntarii renunțau să vină în ultimul moment, începea să plouă când voiam să îi scoatem pe copii în oraș, nu ne ajungeau banii pentru o anumită activitate, însă pe moment ne-au venit ideile potrivite și am rezolvat fiecare situație mai bine decât am fi sperat!

5. Ma făcut fericită! Voluntariatul nu e numai despre persoanele la care ajungi, persoanele pe care le ajuți, în ultima instanță e pentru tine, e despre a face ceva cu timpul tău, de a face fericit pe cineva, de a împărți zâmbete, de a fi motivul pentru care alții sunt fericiți … asta cred că e beneficiul Suprem!

Hai să mergem să-i facem fericiți pe copii și bătrâni!

    Lasa un comentariu