0756 983 227 / 0723 226 814    togetherwecare.ro@gmail.com

Dezvoltarea personală nu a fost de ajuns: ce am ales să fac atunci când am simțit că ceva lipsește

Together We Care > Stories > Dezvoltarea personală nu a fost de ajuns: ce am ales să fac atunci când am simțit că ceva lipsește

Dezvoltarea personală nu a fost de ajuns: ce am ales să fac atunci când am simțit că ceva lipsește

În urmă cu doi ani aveam multe activități la care participam, dar parcă ceva lipsea în viața mea. Vedeam cum toate proiectele mă ajută în dezvoltarea personala, dar starea mea interioară nu era completă. Simțeam nevoia să împărtășesc, să contribui, să ofer timp, energie, zâmbete sau ceva dulce.

Așa am ajuns la WeCare.

Prima dată am fost la un centru de copii. Acolo a fost „dragoste la prima vedere”. Felul prietenos în care ei m-au primit pe mine în casa lor m-a emoționat din prima clipă. Cu toate că m-am dus acolo ca eu să le ofer lor momente frumoase, învățăturile pe care ei mi le-au dăruit prin comportamentul lor nu știu dacă fac schimbul echitabil. Ei m-au învațăt cum să mă bucur de lucruri simple ca: vizita unui prieten, o prăjitură împărțită cu cei apropiați, căldura pe care ți-o pot oferi brațele mamei și cât este ea de importantă în viața noastră. La ei am descoperit că și într-o zi ploioasă poți aduce soarele în viața ta printr-o îmbrațisare sau un zâmbet oferit unei persoane.

În 2017 am avut o operație și am stat 10 zile în spital. Când am ieșit de acolo singurul gând pe care îl aveam în minte era: „Ce sens au toate activitățile mele când totul se poate termina într-o zi pe un pat de spital?”. Și au trecut așa câteva zile, până mi-am amintit de copiii de la centru. Urma ziua mea de naștere și m-am gândit că ar fi o idee bună să iau un tort și să îmi petrec ziua cu ei.

A fost cea mai frumoasă zi de naștere! Zâmbetele lor au facut ziua să pară de zece ori mai importantă decât era. Zâmbetele copiilor sunt frumoase. Prin ei viața mea a recăpătat sens și mi-am dat seama că pentru a te ridica atunci când simți că nu mai ai nimic este nevoie de un singur lucru – SĂ DĂRUIEȘTI: timp, energie, un zâmbet sau ceva dulce.

Alături de WeCare am mers și într-un azil de bătrâni. Acolo, în timp ce făceam diferite activități, am descoperit prin poveștile bunicilor care sunt momentele care contează cu adevărat în viață, cât de importantă este pentru părinți vizita copiilor sau că pentru a trăi o viață împlinită este necesar să apreciezi clipa prezentă, să te bucuri de persoanele care îți sunt alături și să îți apreciezi familia.

Tot în cadrul organizației WeCare am fost la Secția de Oncologie într-un spital. Copiii internați se bucurau de vizita noastră și reușeau pentru două ore, cât stăteam acolo, să uite de atmosfera din spital prin joculețele pe care le făceam cu ei. În același timp, privirea mamelor se lumina văzând zâmbetul copilului lor în timp ce picta, făcea un puzzle, făcea un balon să zboare, asculta poveștile noastre sau îi dădea viață unui ursuleț prin replicile lui. Am trăit alături de ei experiențe pe care le simt vii în interior și acum.

Voi continua să merg la WeCare și îi incurajez pe toți cei care simt că au în suflet ceva de dăruit să facă primul pas. După, totul vine de la sine.

Mulțumesc WeCare!

Ramona-Elena Doleanu

    Lasa un comentariu